Waarom is de TDS waarde van water zo belangrijk?

LEUK VERHAAL? DEEL HET!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email

ZeroWater is begonnen in de Verenigde Staten. Daar is lang niet al het drinkwater drinkbaar, dus is er een grote behoefte aan goede waterfilters. Het doel van een dergelijk filter is het water zo zuiver mogelijk maken, maar waar slaat de naam Zero in ZeroWater eigenlijk op?

In ongefilterd water zitten veel onopgeloste stoffen, zogenoemde dissolved solids. Deze stoffen bestaan uit organische en anorganische deeltjes. Organische stoffen komen van alles wat leeft, zeg maar dieren en planten. Anorganische stoffen zijn deeltjes die je vindt in dingen die niet leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zand en steen. Hoe meer onopgeloste stoffen in water, hoe viezer en minder drinkbaar het water is. Het totale aantal onopgeloste stoffen noemen we ook wel TDS (total dissolved solids). Een TDS-meter meet hoeveel deeltjes per miljoen (ppm) onopgelost zijn.

Drinkwater in Nederland heeft een TDS-waarde van tussen de 100 en 250 en dat is in principe niet schadelijk voor de gezondheid. Spa Blauw tikt de 30 aan en water dat is gefilterd door ZeroWater? Precies, daar zitten geen onopgeloste stoffen meer in. De TDS van water dat door een ZeroWater-filter is gegaan is nul en dus erg schoon.

Een specialist op het gebied van TDS-metingen is Richard Schukkink, CEO van de International Coffee & Tea Academy in Zeewolde. Hij deed een test voor ons met kraanwater, ZeroWater en water dat is gefilterd door een reverse osmose apparaat. Richard is een specialist op het gebied van thee en hij legt in de video mooi uit waarom het voor thee belangrijk is dat de TDS-waarde zo laag mogelijk is.

TIPS
Banner_teamotion-1024x545

ZeroWater producten bij Tea in Motion

We zijn er trots op dat ook Teainmotion het belang van ZeroWater filters voor de smaakbeleving van thee erkent, en de producten in haar assortiment opneemt!

Lees verder »
Verwijdert ZeroWater zilver

Verwijdert ZeroWater zilver?

Ja! Bij testen volgens het protocol van de NSF, op basis van 150 liter filtratie (het dubbele van het voorgeschreven gebruik), verwijdert ZeroWater 81% van het zilver uit uw kraanwater.
Het Premium 5-Traps Ionisatie Wisselaar Filtratiesysteem verwijdert meer onzuiverheden dan de standaard 2-Traps filters.

Lees verder »

Water quality important for the taste of tea

Tea sommeliers are unanimous: “Pure water creates the best taste. By filtering water, lime, other minerals and salts are extracted from the water.

Lees verder »